Împrejurimile statiunii Baile-Tusnad sunt bogate în atractii istorice, culturale, religioase, raritãti naturale.

Zone de interes turistic din împrejurimi:

Stânca Soimilor: Stânca înaltã deasupra orasului, oferind o priveliste fara pereche.
Lacul Ciucas:: Lac artificial în inima statiunii, care îsi sãrbãtoreste iarãsi anii sãi de splendoare.
Lacul Sfânta-Ana: singurul lac vulcanic din Europa centralã si de est la 950 metri altitudine. Se aflã la 25 km distantã de Baile-Tusnad; este accesibil atât cu masinã cât si prin diferite poteci turistice.
Mlastina Mohos: se aflã în craterul-frate a lacului Sfânta-Ana la 1056 metri altitudine. Formarea mlãstinii ne aduce înapoi în timpurile preistorice, fauna sa unicã, cu specii de plante unice o transformã într-o rezervatie naturalã uimitoare.
Lacu-Rosu: Bazinul Gheorgheni dã cãmin unicului lac de baraj natural din tarã. Lacul se aflã în Cheile Bicazului, o atractie turisticã foarte frumoasã.

Nu se vor plictisi nici oaspetii care preferã atractiile culturale, istorice, religioase. Într-o arie de 100 km de statie se pot gãsi atractii turistice ca Puntea Nyerges (1848), Miercurea-Ciuc (Cetatea Miko, Muzeul de Artã Popularã ), Sumuleu-Ciuc (mãnãstire catolicã în stil baroc – loc religios important pentru catolici), la Odorheiu-Secuiesc se aflã o cetate din evul mediu, secolul al XVI. Cele mai importante douã orase ai judetului vecin sunt Sfântu-Gheorghe (Muzeul National Secuiesc, Biserica Reformatã în stil gotic - sec. XIV) si Târgu-Secuiesc (piata Gábor Áron, Muzeul Orãsenesc - Muzeul de pãpusi ). În bazinul Gheorgheni sunt localitãti importante Siculeni (Monumentul Siculicidium), Cârta (Biserica-cetate romano-catolicã ), Lãzearea (Castelul "Lázár" si "Dealul Tãtar"), etc.